Informatie Aruba

Informatie Aruba

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland dan moet je altijd goed voorbereid te zijn. Op deze pagina vind je allerlei informatie die je moet weten voordat je een vakantie boekt naar Aruba.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Nederland en Aruba bedraagt in de winter 5 uur en in de zomer 6 uur. Aruba hanteert geen zomertijd hierdoor is het tijdsverschil in de zomer en winter niet gelijk.

Taal

De officiele taal die op Aruba wordt gesproken is Nederlands. Toch spreken de meeste mensen Engels op Aruba. Dit komt omdat er steeds meer mensen uit andere landen werkzaam zijn op Aruba. Spaans is ook een taal welke veel gesproken wordt.

Reisdocumenten

Voor een vakantie naar Aruba dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is. Op de luchthaven kun je ondervraagd worden en moet je kunnen aantonen dat je een retourticket hebt geboekt.

Valuta

Op Aruba is de officiƫle munteenheid de Arubaanse florin. Deze valuta heeft zijn beperkingen en wordt vooral gebruikt door de lokale bevolking. Op de meeste plaatsen kun je betalen met de US Dollars. Dit is aan te raden aangezien de wisselkoers van de florin erg hoog is.

Betaalautomaten

Op Aruba bevinden zich diverse betaalautomaten echter is pinnen hier niet zo populair als in Nederland. Niet bij alle pinautomaten is het mogelijk om geld te pinnen met een Nederlandse bankpas. Zorg er daarom altijd voor dat je een creditcard meeneemt voor het geval van nood. Een Visa of Mastercard wordt op Aruba geaccepteerd.

Electriciteit

Op Aruba heeft men een andere voltage dan in Nederland. Je moet daarom vooraf kijken of elektrische apparatuur geschikt is voor 110 tot 120 Volt. Ook de stekkers wijken af, hiervoor dien je een verloopstekker aan te schaffen.

Drinkwater

In tegenstelling tot vele andere Zuid Amerikaanse landen is het drinkwater op Aruba gewoon drinkbaar. Het drinkwater is op Aruba goed gezuiverd en smaakt prima.

Vaccinaties

Vaccinaties voor een vakantie naar Aruba zijn niet verplicht. Wel wordt aangeraden om de website van de GGD tijdig voor vertrek in de gaten te houden voor eventuele aangeraden vaccinaties.

Vluchttijd

De vlucht tijd van Nederland naar Aruba is ongeveer 9 uur. Vaak duurt de terugvlucht een half uur korter. De totale lengte van de vlucht is ruim 8500 kilometer. Het vliegen naar Aruba kan rechtstreeks vanaf Nederland zonder tussenstop.

Fooien

Op Aruba is het vanzelfsprekend dat er in restaurants en bars fooi gegeven wordt. Sommige restaurants hebben een zogenoemde ‘tip’ al in hun rekening opgenomen. Gemmiddeld wordt er op Aruba tien procent fooi gegeven.

Post

Het versturen van post vanaf Aruba naar Nederland gaat relatief snel. Vaak beland een vakantiekaart binnen twee weken in Nederland op de deurmat.

Internet

Aruba beschikt over een goed internet netwerk. Op veel plaatsen is er draadloos internet aanwezig en in de meeste hotels vind je computers met internet. Houdt er rekening mee dat het internet vaak niet zo snel is dan in Nederland.

Prijsniveau

Het prijsniveau op Aruba is gemiddeld. De prijzen voor levenswaren en uitgaan kunnen vergeleken worden met die van Nederland. In de toeristische plaatsen zoals Oranjestad en Eagle Beach zijn de prijzen over het algemeen hoger.

Weer Aruba

  • NU °C

Top 7 reisaanbieders Aruba

Advertentie

Verdere vakantietips