Bezienswaardigheden Aruba

Bezienswaardigheden Aruba

Aruba wordt door veel mensen gezien als een grote bezienswaardigheid. Dit komt omdat er op Aruba veel bezienswaardigheden zeer veel bezienswaardigheden zijn.  Op deze pagina wordt een overzicht weergegeven van de meest populaire bezienswaardigheden van Aruba.

Ariokok National Park

Het Ariokok National Park is een groot park dat gelegen is in een prachtige omgeving. Je vind in dit park veel dieren en fauna. Het park is groot en heeft een oppervlakte van twintig procent van Aruba. Je kunt dit park verkennen door een fiets te huren of gewoon een wandeling maken In dit park kunnen onder andere mooie rotstekeningen bezichtigd worden welke afstammen van de eerste inwoners van Aruba.

Vogelreservaat

Aruba staat bekend vanwege de vele vogelsoorten die hier leven. In Bubali bevind zich een vogelreservaat waar vele vogelsoorten in het broedseizoen hun ei leggen. Het reservaat heeft een prachtige ligging tussen twee meren. Speciaal voor het toerisme is er een hoge toren waarvan het hele reservaat is te zien. Dit reservaat is voor de fauna liefhebber zeker de moeite waard. Laat je tijdens een bezoek informeren door gidsen welke hier aanwezig zijn.

Vlindertuin

Aruba heeft een grote vlindertuin waar je vele soorten vlinders kunt bewonderen. In deze prachtige tropische vlindertuin is het echt genieten. Vele verschillende kleuren van de vlinders geven een prachtig effect. Elke dag worden er rondleidingen met een gids
gegeven. Je leert veel over vlinders en kunt zelfs zien hoe een vlinder wordt geboren. De vlindertuin is een mooie bezienswaardigheid voor gezinnen die van dieren houden.

Grotten

Aan de oostkant van Aruba nabij de rotsen bevinden zich enkele grotten. In deze grotten zijn tekeningen van oude inwoners uit Aruba te zien. De bekendste groep is de Guardirkiri. Deze grot heeft twee kamers. Het licht komt door gaten in de grot en zorgt voor een prachtig effect. In de fontein grot bevinden zich de tekeningen van Indianen die hier vroeger geleefd hebben. Wil je een romantische grot bezoeken ga dan naar de Huliba grot. Deze grot heeft een vorm van een hart.

Goudmijnen

Al sinds het jaar 1500 staat Aruba bekend als een eiland met goud en rijkdom. Langs de noordkust kun je de goudmijnen bezoeken. Deze goudmijnen zijn honderden jaren oud. In de jaren vanaf 1800 hebben deze goudmijnen Aruba rijkt gemaakt met veel goud. Er werd voor enkele miljoenen guldens goud gewonnen. Elke dag worden er vanaf diverse plekken op het eiland excursies georganiseerd naar deze goudmijnen.

De Lourdes Grot

Voor katholieken heeft Aruba een speciale bezienswaardigheid. In de plaats Seroe Preto-San Nicolas bevind zich de Lourdes grot. Deze grot datateerd uit het jaar 1957 en is gebouwd door een priester genaamd Erkamp. In het midden van de grot staat het beeld van de heilige maria. Ben je toevallig in februari op Aruba dan kan je een speciale mis bezoeken. Deze wordt 11 februari gehouden en leidt van een kerk in San Nicolas tot aan de Lourdes grot.

Renaissance Island

Het Renaissance Island is een prive eiland dat ligt net buiten Oranjestad. Dit kleine prachtige tropische eiland is toegankelijk voor mensen van de Renaissance hotels. Er varen elke dag diverse keren bootjes naar dit prachtige eiland. Hier kun je heerlijk eten en genieten van een prachtig mooi uitzicht. Je vind hier echt alle faciliteiten zoals hangmatten, strandstoelen en duik accesoires.

Weer Aruba

  • NU °C

Top 7 reisaanbieders Aruba

Advertentie

Verdere vakantietips