Activiteiten Aruba

Activiteiten Aruba

Naast de vele bezienswaardigheden die Aruba rijk is kun je op het eiland ook voldoende activiteiten beoefenen. Er worden het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd. Op deze pagina vind je een overzicht van populaire activiteiten op Aruba.

Diepzeevissen

Aruba ligt centraal gelegen midden in de oceaan. Het eiland is omringt met wrakken waardoor je er perfect kunt diepzeevissen. Op diverse plekken op het eiland heb je de mogelijkheid om met een boot de zee op te gaan. Je hebt kans op de grote vissen, denk aan tonijn of barracuda. Het vangen van deze vissoorten is echt een unieke belevenis en zorgt voor veel spektakel en spanning zelfs voor de ervaren zeevissers. Het vissen op tonijn of barracuda is een unieke belevenis.

Zeiltochten

Lekker gezellig met een jacht genieten van de zon en dat is wat een zeiltocht op Aruba inhoudt. Op veel plekken op het eiland heb je de mogelijkheid ome en zeiltocht te boeken naar de mooiste plekken op zee. Onderweg is er voldoende tijd om te snorkelen of om een duik te nemen in het verfrissende water. Het water op zee is enorm helder waardoor je op diverse plekken vanaf de boot mooie vissen kunt bekijken.

Sunset sail cruise

Naast de vele zeiltochten die dagelijks op Aruba worden gehouden zijn er ook diverse sunset sail cruises te boeken. Deze boottochten starten het begin van de avond om ver op zee de zonsondergang mee te maken. Vanaf het water is deze zonsondergang nog populairder en geeft het een enorme sfeer. Na de zonsondergang zie je vanaf zee het eiland Aruba, de vele lichtjes zorgen voor een mooi effect en een echte romantische avond.

Duiken

Voor de duik liefhebbers is Aruba een paradijs. Rond het eiland bevinden zich diverse zee wrakken die omringt worden door een enorme school vissen. Beginnende duikers kunnen bij de duik scholen hun duikbrevet halen en vervolgens meedoen aan de vele duik excursies die georganiseerd worden.  Voor de ervaren duikers is het wrak Antilla een absolute aanrader. De Antilla geeft zelfs de ervaren duikers een echte kick en zorgt altijd voor verrassingen.

Surfen

Langs de kust van Aruba waait het altijd. Het eiland is dan ook een ideale plek voor diegene die van surfen houdt. Je vind hier veel goede golven. Op diverse plekken langs de kust kun je een complete uitrusting huren. Voor beginners is er een mogelijkheid om een proefles te volgen bij de vele surfscholen die Aruba kent. De beste plek voor wind -of kitesurfing is de Oostkant van het eiland, hier vind je de beste golven en surf faciliteiten.

Golfen

Aruba heeft vier mooie golfbanen welke liggen in een prachtige omgeving. Het eiland heeft zelfs een 18 holes baan. De laatste jaren is de golf sport op Aruba enorm gestegen. Na verwachting worden er de komende jaren meer golfbanen gebouwd. De banen zijn allemaal perfect geperforeerd en onderhouden. Voor beginnende golfers is er een mogelijkheid om kennis te maken met golf of een proefles te nemen. De golfbanen op Aruba zijn voorzien van perfect holes waardoor het echt genieten is.

Jeepsafari

Op Aruba zijn jeepsafari’s erg in trek. Het eiland is van ideale grote om met een jeep te verkennen. Onder begeleiding van een gids kun je met een grote jeep over het mooie Arubaanse land crossen. Tijdens deze safari kom je achter de vele verschillen in het landschap van Aruba. Tijdens de safari kom je langs de mooiste plekjes van Aruba. Uiteraard is er een mogelijkheid om een frisse duik te maken.

Weer Aruba

  • NU °C

Top 7 reisaanbieders Aruba

Advertentie

Verdere vakantietips